• Головна
  • Україна
  • НАБУ повідомило народному депутату про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

НАБУ повідомило народному депутату про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

Андрій Клочко

За два роки депутат придбав майна на 25 млн грн

НАБУ та САП повідомили чинному народному депутатові України про підозру у незаконному збагаченні. Депутат незаконно заробив понад 11 млн грн, повідомили в НАБУ у четвер, 2 травня. У пресслужбах не називаються імені підозрюваного, проте, судячи з подробиць справи, йдеться про нардепа від Слуги Народу Андрія Клочка, який був “героєм“ розслідування Bihus.Info.

За даними правоохоронців, протягом 2020-2021 років народний депутат Андрій Клочко придбав активи на загальну суму 25 млн грн. Серед придбаного були п’ять квартир у Києві, ти земельні ділянки на Київщині, два нежитлових приміщення, а також автомобілі Tesla та Mersedes-Benz. Більшість майна депутат оформив на рідних, проте розпоряджався ним самостійно.

“З’ясувалося, що ані офіційного доходу та заощаджень його та дружини за цей період, ані доходів його родичів не було достатньо для придбання цього майна. Різниця між вартістю придбаного майна та коштів нардепа становить 11 млн грн”, — розповіли в НАБУ. Андрію Клочку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності