• Головна
  • Україна
  • «Укренерго» просить ощадливо використовувати електроенергію після російських атак

«Укренерго» просить ощадливо використовувати електроенергію після російських атак

Фото ілюстративне

Генераційні потужності в Україні скоротилися після російської атаки 11 квітня

Національна енергетична компанія «Укренерго», яка є оператором української енергосистеми, закликала українців ощадливо використовувати електроенергію після російських атак, які відбулися 11 квітня.

Російські ракети та дрони вранці завдали значних пошкоджень українським електростанціям. В цьому році це вже третя масована атака на українську генерацію. Під час двох попередніх також постраждали теплові та гідроелектростанції. Як пояснили в «Укренерго», Їх головна роль в енергосистемі можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає. Сьогодні деякі з них не можуть це робити через руйнування, яких завдала російська армія.

В «Укренерго» наголосили», що енергосистема може безпечно працювати тільки якщо в ній витримується баланс: споживання електроенергії = виробництво електроенергії. Водночас після атаки 11 квітня виробництво електроенергії стало меншим у порівнянні з попереднім днем. А це означає, що на тлі зменшення виробництва потрібно знизити споживання.

«Особливо велика потреба в зменшенні споживання є у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00. Будь ласка, не вмикайте в цей період потужні електроприлади, або користуйтесь ними по черзі. Це допоможе енергосистемі безпечно пройти цей важкий період», — сказано в повідомленні «Укренерго».

Росія знищує українську енергетику

11 квітня росіяни атакували енергетичні об’єкти у низці регіонів: знищили Трипільську ТЕС, вдарили по Сумській ТЕЦ.

У березні Росіяни зруйнували Зміївську ТЕС і харківську ТЕЦ-5.

Крім того, росіяни серйозно пошкодили Бурштинську та Ладижинську ТЕС, а також низку інших об’єктів, зокрема й газову інфраструктуру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності