• Головна
  • Економіка
  • ДТЕК назвала вартість відновлення зруйнованих росіянами теплоелектростанцій

ДТЕК назвала вартість відновлення зруйнованих росіянами теплоелектростанцій

Енергетик у зруйнованій ТЕС, скриншот з відео

Вартість відновлення ТЕС компанії ДТЕК після обстрілів у березні виявилася вдвічі дорожчою за вартість ремонту після обстрілів минулої зими

Група ДТЕК Ріната Ахметова оцінила вартість відновлення пошкоджених теплових електростанцій після двох масованих ударів Росії в березні в 230 мільйонів доларів. Для порівняння, Вартість ремонтної кампанії після попередньої зими становила 126 млн доларів. Таку суму в інтерв’ю Forbes озвучив головний виконавчий директор ДТЕК Максим Тімченко.

«Щоб відновитись, нам потрібне обладнання вартістю 230 млн дол. Левова частка суми — закупівля трансформаторів», — сказав він. 

За наявності обладнання ДТЕК планує до зими збільшити потужність майже вчетверо від наявної. Через атаки холдинг ДТЕК втратив 80% генерації. Основні відновлювальні роботи компанія планує провести у квітні-травні, щоб встигнути відновитися до літнього максимуму.

За словами Тімченка, найшвидший спосіб знайти обладнання — привезти його зі Східної Європи, де є закриті станції радянських часів. Працівники ДТЕК вже поїхали до країн Балтії, а також у Болгарію й Румунію, щоб домовитися про такі постачання. До слова, Міністерство енергетики Литви запропонувало розібрати свої закриті ТЕС на запчастини й передати обладнання на потреби української енергосистеми.

Також для зруйнованих та пошкоджених ТЕС можна використати незадіяне обладнання, яке є в Україні. Наразі ДТЕК домовляється про це з державними «Укренерго» і «Центренерго».

Нагадаємо, через масовані ракетні удари росіян 22 березня були зруйновані або серйозно пошкоджені Бурштинська та Ладижинська ТЕС, що входять до ДТЕК, Зміївська ТЕС, що належить державному «Центренерго», а також харківська ТЕЦ-5, що входить до фінансово-промислової групи Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності