• Головна
  • Війна
  • Росіяни пошкодили енергетичну інфраструктуру Харківщини та Дніпропетровщини

Росіяни пошкодили енергетичну інфраструктуру Харківщини та Дніпропетровщини

Росіяни пошкодили енергетичну інфраструктуру Харківщини та Дніпропетровщини

Вороги обстріляли одну з сонячних електростанцій у Дніпропетровській області

Під час нічної російської атаки у четвер, 4 квітня, постраждала енергетична інфраструктура на Харківщині та Дніпропетровщині. Внаслідок атаки на двох об’єктах почалися пожежі, одна людина постраждала, також є жертви, повідомила пресслужба НЕК “Укренерго“.

Внаслідок обстрілів є жертви серед енергетиків

На Харківщині під час нічної атаки “шахедами“ росіяни пошкодили один з енергетичних об’єктів. Там почалася пожежа, проте її швидко ліквідували працівники ДСНС. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. На Харківщині діють обмеження щодо споживання електроенергії. Також обмеження діють на Криворіжжі, але лише для промислових користувачів.

На Дніпропетровщині ж вороги обстріляли одну із сонячних електростанцій та пошкодили обладнання. Внаслідок вибуху там також розпочалася пожежа. Під час гасіння вогню охоронець, яки працював на станції, отримав опіки. Протягом години рятувальникам вдалося ліквідувати займання. "На жаль, через ворожі обстріли є жертви серед енергетиків", — повідомили у Міністерстві енергетики України. Через атаку знеструмленими залишилися декілька високовольтних ліній електропередачі на Дніпропетровщині. Також знизилась надійність живлення Запорізької АЕС.

Нагадаємо, у ніч на 4 квітня росіяни обстріляли “шахедами“ Харківщину. Внаслідок атаки дронами в обласному центрі загинули четверо людей, зокрема троє рятувальників, ще 12 отримали поранення. Також наприкінці березня стало відомо, що росіяни ракетним ударом зруйнували одну з найбільших ТЕС Харківщини — Зміївську.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності