• Головна
  • Україна
  • Через відмову евакуйовуватися з Харківщини у сім’ї вилучать дітей

Через відмову евакуйовуватися з Харківщини у сім’ї вилучать дітей

Наслідки авіаудару по Малому Бурлуку.

Батьки відмовляються вивезти дітей через п’ятьох курей у господарстві

У родини з Великобурлуцької громади на Харківщині планують вилучити двох дітей, бо батьки відмовляються їх евакуювати. Мати дітей не хоче їхати з дому через господарство — мовляв, у неї п'ятеро курей. Про це повідомив начальник Великобурлуцької СВА Віктор Терещенко, пише “Суспільне” 3 квітня.

Примусова евакуація на Харківщині

Із населених пунктів, де на Харківщині оголосили примусову евакуацію, лишилося вивезти лише двох дітей — 6-річного хлопця та 15-річну дівчину. Вони разом з батьками живуть у селі Малий Бурлук. Віктор Терещенко наголосив, що сім’ю намагалися евакуювати різними способами: їм пропонували поїхати в Закарпатську область або ж у безпечніші райони Харківщини, обіцяли допомогти із проживанням, харчуванням та коштами.

Начальник Великобурлуцької СВА каже, що мати дітей відмовляється їхати через господарство — мовляв, у неї п'ятеро курей, а примусова евакуація порушує її права. Через це дітей у родини планують вилучити.

Дівчинці вже 15 років. У 14 років вона мала отримати паспорт. Мати нічого не робить для цього, і на питання, чому не отримали паспорт, каже: “А для чого він їй потрібен? У мене в самої фотографія не вклеєна вже два рази”, — розповів Терещенко. На батьків склали адмінпротокол за невиконання батьківських обов'язків та передали його до суду. Ймовірно у них вилучать дітей примусово.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності