• Головна
  • Україна
  • Укрзалізниця продемонструвала єдиний у світі медичний евакуаційний потяг

Укрзалізниця продемонструвала єдиний у світі медичний евакуаційний потяг

медичний потяг

Перший вагон потяга залізничники і медики розробили ще в березні 2022 року. Сьогодні до евакуації поранених залучені 62 такі вагони

Укрзалізниця разом із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством оборони України і Командуванням Медичних сил вперше показала, як виглядає медичний евакуаційний потяг. Вагони повністю автономні завдяки генераторам і не мають аналогів у світі, повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

Перший вагон залізничники переобладнали за 4 дні

За словами голови правління АТ “Укрзалізниця” Євгена Лященка, перший медичний вагон було створено ще на початку березня 2022 року. “Тоді не існувало жодних креслень та технічної документації, але була велика потреба в таких вагонах. Залізничники й медики за 4 дні переобладнали перший такий вагон. Сьогодні ж загальна кількість вагонів, залучених у медичній евакуації в Україні, становить 62 одиниці”, — зазначив Євген Лященко.

Як йдеться у повідомленні пресслужби Укрзалізниці, з того часу вагони постійно удосконалювали, встановлювали обладнання нового покоління. Всі вагони повістю автономні завдяки роботі генераторів, мають апарати штучної вентиляції легень, переливання крові, кардіомонітори, аспіратори та іншу медтехніку. Також у медичному потязі є вагони-реанімації з кисневими станціями.

У медичних вагонах можна надавати допомогу бійцям прямо під час руху потяга

У Міністерстві оборони зазначили, що у вагонах працюють анестезіологи, медсестри, медбрати, санітари та евакуаційні бригади залізничників. “Обладнання медичних вагонів тотожне обладнанню справжнього госпіталя. Це дає можливість надання екстреної медичної допомоги під час руху, тож ці вагони можуть транспортувати важкопоранених військовослужбовців, яких неможливо перевозити іншими видами транспорту”, — йдеться у повідомленні Міноборони.

До кінця цього року залізничники обіцяють переобладнати ще 8 вагонів для потреб медичної евакуації та порятунку життів українських захисників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності