• Головна
  • Україна
  • У лютому Укрзалізниця перевезла рекордну кількість вантажу за час повномасштабної війни

У лютому Укрзалізниця перевезла рекордну кількість вантажу за час повномасштабної війни

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Минулий рекорд фіксували у січні цього року

У лютому 2024 року Укрзалізниця перевезла 14,5 млн тонн вантажу — це найбільший показник від початку повномасштабного російського вторгнення. Минулий рекорд був на 3% меншим, повідомили в АТ «Укрзалізниця» у п’ятницю, 1 березня.

«Завдяки злагодженій та системній роботі фіксуємо стабільний ріст вантажоперевезень. У лютому перевезли рекордну кількість вантажів від початку повномасштабного вторгнення. Всі 100% заявок, які ми отримали на вантажоперевезення, були реалізовані, вантаж доставлено вчасно», — зауважив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

У компанії зазначили, що в порівнянні з лютим 2023 року показники перевезень вантажу збільшилися на 30%. Через припортові станції в лютому 2024 року перевезли 5,2 млн тонн вантажів, а через західні прикордонні переходи — 2,6 млн тонн. «Зокрема, зернових вантажів через портові станції було перевезено 2,8 млн тонн, через прикордонні західні переходи — 537 тис. тонн»,— написали у пресслужбі Укрзалізниці.

Окрім цього, у внутрішньому сполученні минулого місяця вдалося транспортувати понад 5,8 млн тонн — це на 6% більше ніж у лютому 2023 року. До слова, минулий рекорд із вантажних перевезень на експорт зафіксували у січні — тоді в Укрзалізниці перевезли 14,1 млн тонн вантажів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності