• Головна
  • Україна
  • НАБУ викрило 9 осіб, які заробляли на закупівлях "Укрзалізниці"

НАБУ викрило 9 осіб, які заробляли на закупівлях "Укрзалізниці"

НАБУ викрило 9 осіб, які заробляли на закупівлях "Укрзалізниці"

За підрахунками слідчих, розмір переплати становив 11,4 млн грн

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) викрило організовану злочинну групу, яка організувала схему заволодіння коштами Укрзалізниці. До її складу якої входили посадові особи Укрзалізниці та підприємці. Повідомлення про це 26 лютого з’явилося на сайті НАБУ.

Про підозру у цій справі повідомили 9 особам: двом керівникам організованої групи, шістьом посадовцям Укрзалізниці і засновнику одного з підприємств. Лідера організованої групи правоохоронці затримали.

За даними слідства, у 2018 році підприємець-лідер групи вирішив взяти під свій контроль товарно-грошові потоки Укрзалізниці. Для цього він звернувся до своїх знайомих з-поміж представників уряду та за їх допомогою домігся, що членів групи призначили на керівні посади в АТ "Укрзалізниця".

"Таким чином, у 2018-2021 роках посадові особи АТ "Укрзалізниця" на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. Вона надалі поставила філіям "Укрзалізниці" продукцію за завищеною вартістю", – йдеться в повідомленні НАБУ.

За підрахунками слідчих, розмір переплати становив 11,4 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності