• Головна
  • Новини Львова
  • Народна депутатка просить НАБУ перевірити законність пільгового кредиту, який отримав посадовець міської ради Сергій Кубелко

Народна депутатка просить НАБУ перевірити законність пільгового кредиту, який отримав посадовець міської ради Сергій Кубелко

Народна депутатка просить НАБУ перевірити законність пільгового кредиту, який отримав посадовець міської ради Сергій Кубелко

Начальник управління внутрішньої політики Львівської міськради Сергій Кубелко отримав львівську реєстрацію як безпритульний та за два місяці взяв пільговий кредит на житло

Народна депутатка Юлія Клименко звернулася з офіційним запитом до НАБУ. Депутатка просить перевірити законність схеми, за якою начальник управління внутрішньої політики Львівської міськради Сергій Кубелко став безпритульним та отримав пільговий кредит на житло. Редакція LVIV.MEDIA отримала у розпорядження текст запиту. Юлія Клименко підтвердила його достовірність.

У своєму зверненні Юлія Клименко зазначає, що відповідно до закону, безпритульними вважаються особи, які живуть у місцях непридатних для проживання, а саме в парках, підвалах, під’їздах. Скориставшись службовим становищем, Сергій Кубелко разом із дружиною Мартою змінили статус на “безпритульні” з метою отримання квартири у Львові.

У вересні цього року журналісти LVIV.MEDIA з’ясували, що Сергій і Марта Кубелки були зареєстровані у Тернопільській області, проте пізніше вони знялися з реєстрації та отримали нове вже у Львові — у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб. Так Сергій і Марта Кубелки юридично стали безпритульними.

“Скориставшись службовим становищем начальник управління внутрішньої політики департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради, Сергій Кубелко, не маючи офіційної реєстрації у м. Львові, зареєструвався як безпритульна особа у комунальному закладі Львівської міської ради «Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб» та вже впродовж наступних трьох місяців отримав пільговий кредит на житло. Варто зазначити, що безпосереднім керівником Кубелка є Євген Бойко, депутат Львівської міської ради, директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР та в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР, у підпорядкуванні якого є зазначений вище комунальний заклад ЛМР.”, — написала у своєму зверненні Юлія Клименко.

Депутатка стверджує, що надання кредиту Сергію Кубелку, імовірно, свідчить про маніпуляцію з його боку та зловживання службовим становищем не тільки ним, але і його керівництвом. Юлія Клименко просить НАБУ, за наявності підстав та в межах компетенції, зареєструвати кримінальне провадження про зловживання службовим становищем начальником управління внутрішньої політики ЛМР Сергієм Кубелком, з подальшим розслідуванням та доведенням справи до суду з притягненням до юридичної відповідальності винуватих осіб.

Раніше у коментарі LVIV.MEDIA Сергій Кубелко підтвердив, що скористався правом на пільгову позику і придбав разом із дружиною двокімнатну квартиру у Львові площею 65 м².

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності