Детектив НАБУ Віктор Павлущик стане новим керівником НАЗК

Віктор Павлущик на співбесіді з доброчесності під час конкурсу на посаду голови НАЗК, 12 лютого 2024 року, скриншот «Громадського»

Рішення про призначення Віктора Павлущика на посаду керівника НАЗК ще має ухвалити уряд

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) оголосила переможцем конкурсу Віктора Павлущика. На цій посаді він замінить теперішнього керівника НАЗК Олександра Новікова.

Як повідомила пресслужба НАЗК, за кандидатуру Павлущика проголосували всі шість членів комісії на засіданні в неділю, 25 лютого. Остаточно Павлущик вступить на посаду керівника НАЗК після відповідного рішення уряду.

Хто такий Віктор Павлущик

Віктор Павлущик — старший детектив та керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України. «Конкурсна комісія визначила, що Віктор Павлущик має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання посадових обов’язків Голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності», — повідомили в НАЗК. У мотиваційному листі Павлущик зазначив, що має досвід роботи з НАЗК, зокрема, в системі декларування та спецперевірках.

У своїй автобіографії Павлущик вказав, що закінчив Національну академію Служби безпеки України за спеціальністю «Правознавство» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Міжнародний бізнес», пише «Громадське». З 2008-го по 2015 рік Павлущик проходив службу в органах СБУ на оперативних та керівних посадах. Після цього почав працювати детективом у НАБУ.

З листопада 2017-го став старшим детективом — керівником відділу детективів НАБУ. Цей відділ займається виявленням та розслідування кримінальних корупційних правопорушень, вчинених представниками судової влади та прокурорами.

Як пише LB.ua, торік Павлущик брав участь у співбесіді на посаду директора НАБУ. Тоді члени комісії мали питання щодо нерухомості його батьків: 2005 року Павлущик-старший купив квартиру в Києві, а 2014-го — ще одну, для сина. Комісія також зауважила, що перше помешкання придбане за ціною вчетверо нижчою за ринкову. На що детектив НАБУ зазначив, що батьки переконали його в реальній вартості, а він не має можливості оцінити це майно.

Тепер для конкурсу на посаду голови НАЗК кандидат подав декларацію за 2022 рік, де вказав 1,4 млн грн доходу та право користування квартирою в Києві. У його власності також Toyota Camry 2014 року. Сини кандидата мали тимчасове житло в Румунії в межах програми тимчасового захисту.

Співмешканка Павлущика Тетяна Водоп’янова отримала 1,2 млн грн доходів у НАБУ та 260 тис. грн від продажу авто. У її власності — авто Nissan Leaf 2019 року, житловий будинок і земельна ділянка в Бучанському районі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності