• Головна
  • Україна
  • НАБУ розшукує Михайла Кіпермана, причетного до заволодіння електроенергією «Укренерго» на 716 млн грн

НАБУ розшукує Михайла Кіпермана, причетного до заволодіння електроенергією «Укренерго» на 716 млн грн

НАБУ розшукує Михайла Кіпермана, причетного до заволодіння електроенергією «Укренерго» на 716 млн грн

Також правоохоронці розшукують голову правління банку Юлію Фролову і директора департаменту «Укренерго» Дмитра Кондрашова

НАБУ та САП оголосили у розшук трьох учасників схеми заволодіння електричною енергією «Укренерго». Йдеться про організатора схеми, директора департаменту «Укренерго» та голову правління комерційного банку — Михайла Кіпермана, Дмитра Кондрашова та Юлію Фролову. Про це у четвер, 25 січня, повідомили у НАБУ.

11 січня правоохоронці викрили схему заволодіння електричною енергією «Укренерго», збитки від якої складають понад 716 млн грн. Слідство встановило, що у березні 2022 року ТОВ «Юнайтед Енерджі» закупило в «Укренерго» електрику на понад 716 млн грн. «Попри наявну заборгованість компанії перед товариством, керівник відповідного департаменту «Укренерго» не зупинив продаж. При цьому гарантом оплати виступив один із комерційних банків, а рішення про видачу гарантії голова правління прийняла одноосібно і з порушенням процедури», пишуть в НАБУ.

Пізніше електроенергію продали, а кошти вивели на рахунки закордонної компанії, підконтрольної організатору схеми, який також є бізнес-партнером учасника справи НАБУ і САП про розкрадання коштів «ПриватБанку». Гроші за поставлену електроенергію «Укренерго» так і не отримало.

Підозри отримали організатор схеми, директор департаменту ПрАТ «НЕК «Укренерго», голова правління комерційного банку та директор приватної компанії. На понад 700 млн грн на рахунках залучених до схеми компаній наклали арешт.

У середу, 24 січня, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою організатору схеми Михайлу Кіперману, який є бізнес-партнером Ігоря Коломойського.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності