• Головна
  • Війна
  • СБУ розшукала блогерів, які публікували відео ворожих ударів по Києву

СБУ розшукала блогерів, які публікували відео ворожих ударів по Києву

СБУ розшукала блогерів, які публікували відео ворожих ударів по Києву

Відео з наслідками повітряних ударів репостили російські пропагандистські групи та інформаційні ресурси спецслужб РФ

СБУ встановила особи чотирьох блогерів, які публікували відео ударів російських дронів та ракет по Києву 2 січня. Усі вони виявилися мешканцями столиці. Правоохоронці провели в оселях блогерів обшуки та розглядають питання щодо притягнення їх до відповідальності, повідомила пресслужба Служби безпеки у середу, 3 січня.

За даними правоохоронців, четверо мешканців Києва під час ранкової повітряної атаки росіян 2 січня знімали на відео наслідки ворожих ударів. Ці відео блогери опублікували у різних соцмережах, після чого їх почали репостити російські пропагандистські групи та інформаційні ресурси спецслужб РФ. Зокрема, кількома з цих записів поділився також Telegram-канал Анатолія Шарія, якому інкримінують державну зраду. «Отриману інформацію окупанти та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву», — зазначили в СБУ.

Правоохоронцям вдалося встановити особи чотирьох блогерів, ними виявилися троє жінок та чоловік. Наразі працівники Служби безпеки проводять комплексні перевірки, після яких вже вирішуватимуть, яке покарання понесуть кияни. Попередньо публікація фото- та відеоматеріалів, на яких видно дії Сил оборони, а також наслідки ворожих обстрілів вважається коригуванням ворожого вогню. Такі дії можуть нести за собою покарання — до 12 років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності