• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала колишнього чиновника Мінвуглепрому, який працював на ФСБ

СБУ затримала колишнього чиновника Мінвуглепрому, який працював на ФСБ

СБУ затримала колишнього чиновника Мінвуглепрому, який працював на ФСБ

Затриманий вдавав з себе “політексперта” і писав статті із виправданням російської агресії

СБУ затримала у Києві ексчиновника, який був агентом ФСБ і пропонував приєднати східні регіони України до ростовської області РФ. Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України від 3 січня.

Затриманим виявився колишній український чиновник, який раніше працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості. Після звільнення з державної служби у 2014 році він вдавав з себе “політексперта” та писав статті, в яких вихваляв агресивну політику Кремля щодо України.

Відтоді він перебував на прямому зв’язку з одним із керівників 5-ї служби ФСБ, який координував його інформаційно-підривну діяльність проти України. Також російський агент співпрацював з терористом Пасічником, якому надавав “експертні” рекомендації щодо посилення репресій проти українських патріотів у тимчасово окупованому Луганську. Крім того, затриманий публікував у соцмережах дописи, в яких пропонував “приєднати” східні регіони України до складу Ростовської області.

Контррозвідники СБУ затримали ексчиновника у власному помешканні. Під час обшуків у помешканні та автомобілі зловмисника вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони й документи, які підтверджують його підривну діяльність на користь Росії. Крім того, у затриманого виявили “відзнаку за взаємодію” від представників держави-агресора, а також заборонену комуністичну та прокремлівську символіку. Затриманому повідомили про підозру у державній зраді, йому загрожує до 15 років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності