• Головна
  • Україна
  • На 15 років засудили одесита за збір інформації про агентуру СБУ

На 15 років засудили одесита за збір інформації про агентуру СБУ

На 15 років засудили одесита за збір інформації про агентуру СБУ

Розвіддані злочинець передавав куратору з міністерства державної безпеки Придністров’я, який діяв в інтересах Росії

В Одесі до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили ворожого агента, який збирав дані про агентурний апарат українських спецслужб та позиції ЗСУ. Про це у вівторок, 19 грудня, поінформував Офіс Генерального прокурора.

Засуджений також є підозрюваним у кримінальному провадженні через масові заворушення 2 травня 2014 року у складі проросійських угруповань «Антимайдан» в Одесі. Деякий час від слідства він переховувався на території так званої Придністровської Молдавської Республіки.

Прокурори у суді довели, що обвинувачений з власної ініціативи вийшов на представників російської спецслужби й запропонував свою допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, злочинець збирав інформацію про підрозділи ЗСУ, які розташовані в Одесі та області, а також про наявність особового складу та військової техніки на ділянці так званого українсько-придністровського кордону.

Особливо ворога цікавили особи з агентурного апарату СБУ та правоохоронних органів України, які діють на території Придністров’я. Розвіддані агент передавав своєму куратору з міністерства державної безпеки ПМР, який діяв в інтересах РФ. Після одержання фальшивих даних від нібито завербованого ним співробітника СБУ, агента затримали українські спецслужби. Злочинця вже засудили. У в’язниці він проведе 15 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності