• Головна
  • Новини Львова
  • Відомого львівського лікаря засудили до чотирьох років в’язниці за хабар працівникові СБУ

Відомого львівського лікаря засудили до чотирьох років в’язниці за хабар працівникові СБУ

Відомого львівського лікаря засудили до чотирьох років в’язниці за хабар працівникові СБУ

Лікар-інфекціоніст Ігор Берник заплатив правоохоронцеві 15 тис. доларів, щоб той допоміг йому перетнути кордон

Галицький районний суд Львова засудив відомого львівського лікаря-інфекціоніста Ігоря Берника до чотирьох років позбавлення волі. Лікар дав хабаря працівникові СБУ, щоб мати можливість безперешкодно покинути Україну. Про вирок суду у вівторок, 5 грудня, повідомив Zaxid.net, з посиланням на судовий реєстр.

За матеріалами справи, ще на початку повномасштабного вторгнення 43-річний лікар-інфекціоніст Ігор Берник запропонував працівникові СБУ хабар — 15 тис. доларів за те, щоб той допоміг йому виїхати за кордон. Правоохоронці затримали лікаря 23 березня 2022 року після передачі грошей.

У суді Ігор Берник не визнав своєї провини. Він розповів, що звернувся до знайомого працівника СБУ, якого колись лікував, та попросив допомогти йому виїхати з країни. Працівник СБУ назвав йому ціну — 15 тис. доларів. Лікар стверджував, що відмовився давати хабаря, бо вважав, що має законні підстави виїхати з країни, проте правоохоронець наполягав, що сплатити цю суму — це єдиний шанс перетнути кордон. Також Ігор Берник заявив, що вважав тоді, що він перетинатиме кордон цілком законно, просто сплативши за це 15 тис. доларів.

Натомість працівник СБУ розповів, що під час зустрічі Ігор Берник сам запропонував заплатити йому за гарантію перетину кордону та запевняв правоохоронця допомогти йому. Також лікар переконував його погодитися на пропозицію під час переписки у WhatsApp. Про пропозицію Ігоря Берника працівник Служби безпеки доповів своєму керівникові. Після цього правоохоронець сказав лікарю, що він нібито їхатиме разом зі своїм керівником у відрядження за кордон, і запропонував до них приєднатися. На наступну зустріч Ігор Берник прийшов вже з хабарем. Він передав його працівникові СБУ в автомобілі, де також був керівник оперуповноваженого. Одразу після передачі грошей лікаря затримали.

Розглянувши всі матеріали справи, включно з перепискою у месенджері, суддя Олег Юрків дійшов висновку, що правоохоронці не схиляли Ігора Берника до хабаря, а навпаки “працівник СБУ попереджав його про кримінальну відповідальність“. Суд визнав лікаря винним у даванні хабаря працівнику СБУ та засудив його до чотирьох років ув’язнення. 15 тис. доларів, які Ігор Берник передав правоохоронцеві, конфіскують у дохід держави. Вирок суду ще можна буде оскаржити.

До слова, Ігор Берник був заступником директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Він став відомим під час пандемії COVID-19, через численні інтерв’ю у різних медіа. Після спроби втекти за кордон у 2022 році його призвали до війська. Пізніше суд оштрафував Ігоря Берника за недбале ставлення до служби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності