У Львові відому російську пропагандистку засудили до 11 років позбавлення волі

У Львові відому російську пропагандистку засудили до 11 років позбавлення волі

Її покарали за колаборантство та інформаційну співпрацю з Кремлем

Галицький районний суд Львова 20 листопада заочно засудив до 11 років позбавлення волі відому російську пропагандистку, 42-річну уродженку Одеси Юлію Вітязеву (справжнє прізвище - Лозанова). Її обвинуватили в колаборантстві та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України.

Зокрема, слідство довело, що Вітязева співпрацювала з країною-агресором в інформаційній сфері, визнавала правомірним напад Росії на Україну та вихваляла російських військовослужбовців — безпосередніх учасників збройної агресії. Зокрема, слідчі виявили фото та відео, де Вітязева називала Україну “країною-терористом”, заявляла про необхідність її “денацифікації” та “демілітаризації” тощо. Вона неодноразово виступала в ефірі пропагандистських програмах на каналах Россия-1, Russia Today та інших.

Розглянувши всі матеріали справи, Галицький суд Львова визнав Лозанову-Вітязеву винною у вчиненні інкримінованих їй злочинів, передбачених у ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 2 і 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України. За скоєне її засуджено до 11 років позбавлення волі. Відбувати покарання колаборантка розпочне після свого затримання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності