• Головна
  • Україна
  • У Кропивницькому суддя просив хабар у винуватця смертельної ДТП, обіцяючи м’який вирок

У Кропивницькому суддя просив хабар у винуватця смертельної ДТП, обіцяючи м’який вирок

У Кропивницькому суддя просив хабар у винуватця смертельної ДТП, обіцяючи м’який вирок

Посадовець хотів одержати з обвинуваченого 10,5 тис. американських доларів

СБУ та НАБУ викрили у Кропивницькому суддю, який просив хабар за м’який вирок для винуватця смертельного ДТП. Про це 26 жовтня повідомляють на сторінці Служби безпеки України.

Посадовець хотів одержати 10,5 тис. американських доларів з обвинуваченого у дорожньо-транспортній пригоді, яка призвела до загибелі людини. За цю суму суддя обіцяв призначити підсудному покарання, непов’язане з реальним терміном позбавлення волі.

Суддя залучив до цієї справи також свого знайомого – ексспівробітника розформованої міліції. Той мав стати посередником для обговорення умов передачі хабаря. Правоохоронці задокументували факт передачі спільнику всієї суми.

Судді повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Дії його спільника кваліфікували за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності