Поліція затримала на хабарі чиновника з Чернігова

Правоохоронці стверджують, що чиновник отримав хабар двома частинами, фото поліції

Начальник одного з управлінь Чернігівської міськради вимагав 142 тис. грн хабаря

Керівник одного з управлінь Чернігівської міської ради вимагав 10% «відкату» за підписання актів виконаних робіт та фінансові розрахунки. Про це у п’ятницю, 1 грудня, повідомила Національна поліція.

За інформацією правоохоронців, він вимагав 10% «відкату» від суми тендеру на реконструкцію частково зруйнованого російськими обстрілами об'єкта у місті. Як стверджують у поліції, За хабар посадовець пообіцяв місцевому підприємцю прийняти виконані будівельні роботи та провести усі фінансові розрахунки. Сума «відкату» склала 142 тис. грн.

«30 листопада поліцейські затримали начальника управління міськради під час одержання другої частини хабаря — 101 700 гривень. Тижнем раніше він отримав 40 600 гривень», — сказано в повідомленні поліції.

Поліція не вказує імені затримого й не повідомляє, яке саме управління він очолював. Однак виконувач обов’язків мера Чернігова Олександр Ломако повідомив, що за підозрою в отриманні хабаря затримали начальника управління капітального будівництва Вячеслава Почепа. Він очолює це управління з початку квітня 2017 року.

Посадовця затримали й повідомили йому про підозру в хабарництві. За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання чиновником хабаря йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності