• Головна
  • Україна
  • Депутата Миргородської міськради затримали за вимагання майже 70 тис. доларів хабара

Депутата Миргородської міськради затримали за вимагання майже 70 тис. доларів хабара

Михайло Лавицький є депутатом Миргородської міськради з 2006 року, скриншот «Суспільного»

Михайло Лавицький вимагав гроші за вирішення земельного питання

У Миргороді на Полтавщині під час отримання хабара від місцевого фермера затримали депутата Миргородської міської ради Михайла Лавицького. Його затримали ще в середу, 29 листопада, однак прізвище депутата стало відомим у четвер, 30 листопада. Його оприлюднило «Суспільне» з посиланням на свої джерела в правоохоронних структурах.

Детективи НАБУ затримали Лавицького під час отримання ймовірного хабара у розмірі 66,7 тис. доларів за вирішення земельного питання. Як встановило слідство, посадовець запропонував допомогти місцевому фермеру, який хотів продовжити строк дії оренди земельних ділянок та орендувати нові, повідомляла пресслужба НАБУ.

Депутат пообіцяв особисто проголосувати за прийняття рішення під час земельної комісії та забезпечити достатню кількість голосів під час сесії.

Михайло Лавицький народився 2 березня 1962-го року в селі Блистова в Чернігівській області. Має вищу освіту. 1979-го року вступив до Харківського вищого військового авіаційного училища, яке закінчив з відзнакою 1983-го року за фахом льотчик-винищувач. При виконанні службових обов’язків отримав травму, у зв’язку з чим був звільнений в запас. З 1998-го року проживає в місті Миргород, йдеться на офіційному сайті громади.

За інформацією руху «Чесно», із березня 2006-го року Лавицький є депутатом Миргородської міської ради. Колишній керівник місцевого осередку «Партії регіонів». Нині є членом партії «Рідне місто». Одружений, має двох синів та двох онуків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності