• Головна
  • Україна
  • Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі

Судді вимагали 35 тис. доларів за зняття арешту з майна

НАБУ і САП викрили групу суддів Київського апеляційного суду на отриманні хабара за зняття арешту з майна. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

29 листопада 2023 року прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які за 35 тис. дол. скасували арешт майна підприємства. Встановлено, що днем раніше суддя-посередник отримав від представника приватної компанії 35 тис. дол. за задоволення скарги на ухвалу місцевого суду про накладення арешту на повітряні судна.

Після одержання коштів вказаний суддя 10 тис. дол. США залишив собі, а 25 тис. дол. США передав колегам, які виносили судове рішення. 29 листопада 25 тис. дол. США були розподілені між всіма членами колегії суддів, які здійснювали апеляційний розгляд.

Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, одержані у вигляді неправомірної вигоди. Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності