• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала дружину священника Московського патріархату, яка наводила ворожі ракети на позиції ЗСУ

СБУ затримала дружину священника Московського патріархату, яка наводила ворожі ракети на позиції ЗСУ

СБУ затримала дружину священника Московського патріархату, яка наводила ворожі ракети на позиції ЗСУ

Вона підтримувала російську агресію і сподівалася на захоплення Росією всього південного регіону України

В одному зі селищ поблизу Запоріжжя працівники Служби безпеки затримали жінку, яка наводила ворожі ракети на позиції ЗСУ та очікувала повної окупації регіону. За даними слідства, зловмисницею виявилась церковна хористка і дружина настоятеля місцевого храму УПЦ (МП).

Правоохоронці встановили, що за координатами, які надавала затримана, російські окупанти намагались уразити місця базування Сил оборони поблизу обласного центру. Насамперед ворога цікавили пункти тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Як встановило розслідування, фігурантка ще з початку повномасштабного вторгнення підтримувала злочинні дії росіян і сподівалась на захоплення ними всього південного регіону України. Вона неодноразово розповідала про це своїм знайомим з Москви під час телефонних розмов. Згодом жінка почала відстежувати місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ, месенджером перекидала інформацію знайомим в Росії, які передавали її представникам російських спецслужб.

Під час обшуків за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі інформації. Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності