СБУ розповіла подробиці ліквідації Іллі Киви

Тіло Іллі Киви після вбивства лежало на снігу, фото СБУ/LB.ua

Також СБУ показала фото та відео з місця вбивства екснардепа-колаборанта

Служба безпеки України розповсюдила знімки та відео з місця ліквідації колишнього народного депутата-колаборанта Іллі Киви, якого вбили у російському Підмосков'ї 6 грудня. Відповідну інформацію від своїх джерел в СБУ отримали низка ЗМІ, зокрема — LIGA.net та LB.ua.

спецоперація СБУ готувалась тривалий час і була успішно реалізована. Як зазначили джерела у спецслужбі, Кива був однією з пріоритетних цілей, його «вели» давно, вивчаючи деталі маршрутів пересування, розпорядок його дня та звички. Попри те, що Кива мав серйозну охорону, його вдалося ліквідувати.

На кадрах від СБУ можна побачити тіло Киви, що лежить на снігу, а поруч із ним видно плями крові.

Обережно, фото чутливого характеру

Також на відео зображено спостережний пункт, де чекали колаборанта — неподалік цього місця він знімав свої численні пропагандистські ролики.

Раніше стало відомо, що Киву застрелили під час операції Служби безпеки України. Його тіло знайшли лежачим на животі в снігу в селі Супонєво під Москвою, на території готелю «Велич Кантрі Клаб». Він був убитий двома кулями, у нього стріляли кілька разів.

Кива втік з України ще до початку повномасштабної війни. На той час він був народним депутатом від тепер забороненої ОПЗЖ. 6 березня 2022 року Офіс генпрокурора повідомив про підозру Киві у держзраді. Того ж місяця Верховна Рада позбавила Киву депутатського мандата.

20 квітня правоохоронці отримали санкцію суду на досудове розслідування проти Киви, що публічно підтримував війну проти України. Це рішення відкрило можливість заочного суду над ним.

У липні 2023 року Кива отримав підозру за заклики до агресивної війни та повалення української влади. 13 листопада 2023-го року суд у Львові засудив Киву заочно на 14 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності