Іллю Киву позбавили мандату народного депутата

Іллю Киву позбавили мандату народного депутата

За позбавлення Киви мандату проголосували 336 нардепів

Верховна Рада України позбавила позбавила колишнього члена фракції "Опозиційна платформа – За життя" Іллю Киву мандату народного депутата. Таке рішення депутатами було прийнято 15 березня на засіданні Ради.

"Для нас питання про позбавлення його мандату стояло зараз дуже гостро. Ми навіть думали зібрати фракцію, щоб обговорити це, але через те, що ми нещодавно виключили Іллю Киву з її складу, ми не мали вже жодних юридичних повноважень зробити щось, щоб позбавити його мандату зараз. На щастя, це питання він вирішив сам", – зазначив Шуфрич у коментарі Радіо Свобода.

Натомість нардеп "ОПЗЖ" Юрій Бойко зазначив, що народні депутати, які вийшли з фракції, проявили слабкість та зрадили своїх виборців, тож таких людей треба виключати.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова оголосила про підозру нардепу від ОПЗЖ Іллі Киві. Уночі 24 лютого Ілля Кива, якого використовують російські пропагандисти, з-за кордону заявив, що "українському народу потрібне звільнення", а "українці, білоруси, росіяни – це один народ".

Підозра стосується посягання на територіальну цілісність України, держзради, незаконного поводження зі зброєю та виготовлення чи поширення комуністичної, нацистської символіки.

Крім того, Ілля Кива виїхав з України до початку широкомасштабної військової агресії Росії: спочатку його зафіксували у Іспанії, а 28 лютого його у Росії.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності