• Головна
  • Україна
  • СБУ оголосила підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку у фінансуванні російської агресії

СБУ оголосила підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку у фінансуванні російської агресії

СБУ оголосила підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку у фінансуванні російської агресії

За даними слідства, підприємства Євгенія Черняка закуповували спирт в Росії у промислових масштабах

Служба безпеки України зібрала доказову базу на власника одного з найбільших алкогольних холдингів України Global Spirits Євгенія Черняка. Засновник бренду “Хортиця” підозрюється у фінансуванні збройної агресії РФ. За даними слідства, попри повномасштабне вторгнення, компанії Черняка продовжили співпрацювати з країною-агресором. Про це повідомила СБУ у п'ятницю, 29 грудня.

Слідство встановило, що підприємства бізнесмена протягом 2022 року перерахували до бюджету РФ близько 6 млрд грн лише у вигляді сплати податків і зборів. Водночас бізнеси Черняка, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували у Росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію. Під час обшуків в офісних приміщеннях алкохолдингу в Україні виявили документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

Слідчі СБУ повідомили про підозру магнату та шістьом топменеджерам його компаній за пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. Також наразі вирішується питання про накладення арешту на приватне й корпоративне майно Черняка й топменеджерів його компаній для передачі в управління АРМА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності