Верховна Рада збільшила штат НАБУ на 300 людей

Чисельність складу НАБУ збільшуватимуть упродовж найближчих трьох років, фото ілюстративне

До кінця 2026 року штат Національного антикорупційного бюро має зрости з теперішніх 700 до 1000 працівників

Верховна Рада на засіданні в п’ятницю, 8 грудня, ухвалила закон, яким збільшила чисельність працівників Національного антикорупційного бюро України ще на 300 працівників. Відповідний закон є частиною зобов’язань України перед європейськими партнерами.

Як повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк, за документ в цілому проголосували 332 народні депутати. Закон передбачає, що чисельність працівників НАБУ збільшуватимуть поетапно.

Так, у 2024 році пройдуть конкурси на заміщення 100 посад, у 2025 році – на 100 посад, і у 2026 році – також на 100 посад. Як наголосив Железняк, це важливий законопроєкт, який є одним з основних у європейських зобовʼязаннях України.

У червні цього року директор НАБУ Семен Кривонос заявив, що необхідність збільшити кількість працівників у бюро з’явилася у зв’язку зі зростанням кількості кримінальних справ. Перед цим, у травні, НАБУ направило до антикорупційного комітету парламенту законопроєкт, який передбачає поетапне збільшення штатної чисельності відомства з 700 до 1000 працівників. За новим законом, начальницький склад НАБУ зросте з 500 до 750 осіб. У першому читанні цей законопроєкт Верховна Рада ухвалила 21 листопада.

8 листопада Єврокомісія представила звіт щодо прогресу України у 2023 році з подальшими рекомендаціями. Зокрема Україні рекомендували збільшити штат НАБУ, прокурорів САП та суддів Вищого антикорупційного суду, щоб впоратися з навантаженням у боротьбі з корупцією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності