• Головна
  • Війна
  • Із 22 прикордонних сіл на Сумщині евакуювали усіх мешканців

Із 22 прикордонних сіл на Сумщині евакуювали усіх мешканців

Фото евакуації людей на Сумщині

Загалом з населених пунктів Сумської області вже евакуювали 4523 людини, зокрема 829 дітей

У Сумській області триває евакуація людей з небезпечних прикордонних територій. На сьогодні вдалося евакуювати 4523 людини, з них 829 — це діти. Про результати евакуації повідомила пресслужба Сумської ОВА у п’ятницю, 15 березня.

Найбільше людей виїхали з Великої Писарівки, яка за 10 км від російського кордону

“Обласна військова адміністрація у співпраці з військовими, правоохоронцями забезпечує евакуаційні заходи, надаючи всебічну підтримку. Начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх разом з головою Великописарівської громади та старостою одного з населених пунктів узгодили плани подальших дій, щодо евакуаційних маршрутів та безпеки населення“, — розповіли у Сумській ОВА.

Від початку евакуації найбільше мешканців виїхали з Великої Писарівки. Після масованих обстрілів громади, під час яких загинули троє людей, з селища вихали 84 людини, з яких 20 — діти. Також з Охтирського району Великописарівської громади евакуювали понад 180 жителів. Загалом на сьогодні з найбільш небезпечних районів Сумщини вдалося евакуювати 4523 людини.

Із 22 населених пунктів розташованих на території 3 районів 6 територіальних громад вже виїхали усі мешканці. Евакуація населення з прикордонних районів Сумщини продовжується, обласна адміністрація закликає людей якнайшвидше покинути небезпечні райони.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності