• Головна
  • Україна
  • Росіяни ударом з дрона вбили сім’ю з п’яти людей на Сумщині

Росіяни ударом з дрона вбили сім’ю з п’яти людей на Сумщині

Наслідки авіаційного та артилерійського обстрілів Сумщини, 20 лютого 2024, фото Сумської ОВА

Обстріл призвів до пожежі

Росіяни вранці у вівторок, 20 лютого, обстріляли з дронів та артилерії Новослобідську громаду на Сумщині. Унаслідок обстрілу в одному з будинків сталася пожежа. Після її гасіння знайшли тіла двох людей, однак відомо, що на момент удару в будинку перебували п’ятеро осіб.

Як повідомила Сумська обласна військова адміністрація, у вівторок, 20 лютого, о 05:00 росіяни обстріляли з авіації та артилерії Новослобідську громаду Конотопського району. Внаслідок обстрілу сталася пожежа у житловому будинку, яку локалізували. Після гасіння пожежі в будинку виявили тіла двох загиблих, однак детальніша інформація про них наразі відсутня. Розбір завалів і пошукові роботи тривають.

Згодом Новослобідська сільська рада повідомила, що росіяни обстріляли громаду не з авіації, а з дрона. Як сказано в повідомленні, дрон з вибухівкою влучив в житловий будинок, в якому знаходились п'ятеро мешканців села. Внаслідок влучання будинок був зруйнований і сталася пожежа.

Голова громади Ольга Гаркавенко в коментарі місцевому ресурсу «Кордон.Медіа» уточнила, що в Новослобідській громаді загинула родина з пʼяти людей. «Це бабуся, двоє синів, та їхня рідня, яка нещодавно приїхала з Києва. Тіла всіх загиблих знайшли під завалами будинку», — сказала вона.

Загибель родини з п’яти людей згодом підтвердила Сумська ОВА. Як сказано в повідомленні, у житловий будинок влучив ворожий ударний БпЛА типу «Ланцет».

«Внаслідок влучання загинула родина: мати та двоє синів, а також двоє їх дальніх родичок: бабуся і жінка, яка приїхала з іншого міста», — додали в ОВА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності