Підрядники зі Львівщини будуватимуть фортифікації на Сумщині

Підрядники зі Львівщини будуватимуть фортифікації на Сумщині

Львівщина вже має 15 замовлень на будівництво фортифікацій у Сумській області

Львівщина допомагатиме Сумській області у будівництві фортифікаційних споруд. Споруджуватимуть їх на кордоні з Росією або поблизу з ним. Про це 5 березня в інтерв’ю LVIV.MEDIA розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Два тижні тому ми мали делегування повноваження від Сумської обласної військової адміністрації на Львівську обласну військову адміністрацію щодо допомоги їм у будівництві фортифікаційних споруд. У нас є 15 таких замовлень”, — зазначив Максим Козицький.

“Ми відбираємо підрядника, робимо проєкти, позатверджуємо їх в Генеральному штабі. Кошти надходять на рахунки Львівської військової адміністрації, вона платить підрядникам за виконання таких робіт”, — розповів начальник Львівської ОВА. На Сумщині будувати фортифікаційні споруди будуть також і підрядники з Тернопільщини.

Необхідність залучати до будівництва підрядників з інших областей виникла, адже на Сумщині немає потужностей для будівництва такої кількості споруд одночасно, зазначив Максим Козицький. Та додав, що у будівництві братимуть участь також служба відновлення та інженерні війська України.

Повне інтерв’ю начальника Львівської обласної військової адміністрації можна переглянути на YouTube-каналі LVIV.MEDIA.

Додамо, що Кабмін цьогоріч виділив понад 20 мільярдів гривень на будівництво фортифікаційних споруд. “4 млрд грн – для Харківської, 1,8 млрд грн – для Сумської, 1,5 - для Волинської, 1,5 – Одеської, по 1,3 млрд грн – Запорізька і Херсонська, 1,2 млрд – Донецька і 1,1 – Київська область для будівництва фортифікацій. Усі ці кошти ми передбачили для того, щоб створювати якісні, переважно бетоновані системи фортифікацій і інженерні невибухові загородження”, — зазначив Денис Шмигаль.

Нещодавно начальник обласної військової адміністрації Сумської області Володимир Артюх розповів, як зміцнюють оборонні рубежі. Наразі там будують бетонні стаціонарні фортифікаційні споруди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності