На Сумщині евакуювали жителів 27 прикордонних сіл

Евакуація жителів прикордоння на Сумщині. Фото: ОВА

Загалом з населених пунктів Сумської області наразі вивезли дев’ять тисяч людей

На Сумщині усіх жителів 27 прикордонних населених пунктів вивезли із небезпечних районів області. Обстріли Сумщини продовжуються, тож евакуація цивільних триває, повідомив очільник Сумської ОВА Володимир Артюх у ефірі телемарафону 2 квітня.

Із прикордоння Сумщини евакуювали вже 850 дітей

Очільник Сумської ОВА Володимир Артюх зазначив, що порівняно з минулим тижнем інтенсивність обстрілів зменшилася, але застосування авіації та артерії продовжується. Артюх пояснив, що у деяких громадах області проходить обов’язкова евакуація дітей. Зокрема, й до Львова 3 квітня мають приїхати восьмеро дітей.

“Тернопіль, Івано-Франківськ, Вінниця та Львів найбільше допомагають нам з розміщенням дітей та батьків”, — прокоментував Артюх.

Він додав, що евакуація цивільних мешканців із сіл прикордоння в Сумській області розпочалася влітку 2023 року. За цей час вдалося евакуювати близько дев’яти тисяч людей, з них 850 — діти. “27 населених пунктів взяті під контроль Збройними силами і населення там практично відсутнє”, — сказав Володимир Артюх. Він додав, що у прикордонній смузі є 115 населених пунктів, тому робота з евакуації продовжується. Особливу увагу звертають на Велику Писарівку та Середину-Буду, де найбільше постраждалих через обстріли.

Нагадаємо, у березні Сумської ОВА повідомила, що із прикордонних населених пунктів вдалося евакуювати 4523 людини

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності