• Головна
  • Україна
  • Зеленський розповів Майку Джонсону про наслідки затримки американської допомоги

Зеленський розповів Майку Джонсону про наслідки затримки американської допомоги

Зеленський мав розмову із Майком Джонсоном

Ще однією співрозмовницею президента України стала голова Національних зборів Франції

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це український лідер повідомив на своїй сторінці в соцмережі ввечері 28 березня.

За словами президента, він подякував особисто Джонсону, Демократичній і Республіканській партіям США, американському народу та президенту Байдену за життєво важливу підтримку України від початку російського вторгнення. Зеленський також розповів спікеру Палати представників про ситуацію на фронті, акцентувавши на стрімкому посиленні російського повітряного терору.

Лише за минулий тиждень українські міста та громади зазнали ударів 190 ракетами, 140 «шахедами» та 700 КАБами. Виведена з ладу найбільша українська ГЕС. У цій ситуації швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. Ми усвідомлюємо, що в Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне – щоб питання допомоги Україні залишалося чинником об’єднання”, — зазначив Володимир Зеленський.

Співрозмовники також обговорили потреби якнайшвидшого перекриття джерел, з яких Росія фінансує свою війну, та використання заморожених російських активів на користь України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності