Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО

Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО

Новим секретарем РНБО став ексголова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко

Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО, відповідний указ з’явився на сайті ОП у середу, 26 березня.

“Звільнити Данілова Олексія Мячеславовича з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, — йдеться в указі. Причини звільнення Данілова наразі невідомі.

Пізніше він прокоментував своє звільнення, подякував президенту і команді. “4 роки 5 місяців 24 дні роботи на посаді Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Роботи, якій віддавались до останку… Дякую долі, що дала мені можливість служити своїй країні і своєму народові в час миру і в час війни!” — написав Данілов.

Олексій Данілов був секретарем РНБО понад чотири роки — з жовтня 2019 року. З липня по жовтень 2019 року працював заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Данілов також був головою Луганської ОДА з лютого по листопад 2005 року.

Хто буде новим секретарем РНБО

26 березня указом на місце Олексія Данілова президент призначив колишнього голову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка. Головою ж Служби зовнішньої розвідки став Олег Іващенко.

Що відомо про нового секретаря РНБО Олександра Литвиненка

Олександр Литвиненко очолював Службу зовнішньої розвідки України понад два роки — у липні 2021 року на цю посаду його призначив Володимир Зеленський.

З 2014 по 2019 рік Литвиненко працював заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України. До того він був радником генерального директора “Укроборонпрому”та близько чотирьох років працював заступником директора Національного інституту стратегічних досліджень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності