• Головна
  • Україна
  • Звільнили скандального заступника начальника військової прокуратури Західного регіону

Звільнили скандального заступника начальника військової прокуратури Західного регіону

Спеціалізована прокуратура Західного регіону. Фото ілюстративне

Віктор Тхір був відсторонений від роботи вже понад пів року, з моменту, коли став підозрюваним у справі про підкуп СБУ

Заступника начальника Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Віктора Тхора звільнили з посади в органах прокуратури. Раніше його та керівника Мукачівського КЕВ (квартирно-експлуатаційного відділу) ЗСУ Ігоря Ларіна звинуватили у спробі підкупу працівника СБУ. Про звільнення прокурора, який працював в органах ще з 2016 року, стало відомо із рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів 6 березня.

Минулого року заступника начальника Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Віктор Тхора звинуватили у спробі підкупу СБУ. Йдеться про те, що Тхір переконав керівника квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) ЗСУ у Мукачеві Ігоря Ларіна щомісяця платити хабар йому, а також працівникові СБУ, який виявив значні зловживання КЕВ ЗСУ у Мукачеві на ремонтах та будівництві об`єктів військової інфраструктури.

Спроба підкупити СБУ

Щомісячна оплата від Ларіна мала б складати 3 тис. доларів — 1,5 тис. доларів для працівника СБУ і ще 1,5 тис. доларів самому Тхору. Натомість співробітник СБУ відразу ж написав рапорт про спробу підкупу. Тхора і Ларіна затримали 22 червня 2023 року. Їх звинуватили у спробі підкупу працівника Служби безпеки.

Тоді Личаківський районний суд Львова обрав прокурору Віктору Тхору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 778 тис. грн застави. Тхір заставу сплатив, але його було відсторонено від посади. Розслідування ще триває, його ведуть слідчі територіального відділу ДБР у Львові.

6 березня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів підтвердила порушення Віктором Тхором вимог законодавства та звільнила його з посади заступника начальника Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності