• Головна
  • Новини Львівщини
  • Суд виніс вирок ексдиректору Жовківської лікарні за вимагання хабаря у військовозобов’язаного

Суд виніс вирок ексдиректору Жовківської лікарні за вимагання хабаря у військовозобов’язаного

Суд виніс вирок ексдиректору Жовківської лікарні за вимагання хабаря у військовозобов’язаного

Колишнього керівника Жовківської лікарні Ореста Бакума суд оштрафував на 68 тисяч гривень

Галицький районний суд міста Львова наприкінці лютого виніс вирок колишньому керівникові Жовківської лікарні, лікарю-ендоскопісту Оресту Бакуму у справі про вимагання хабаря. Про це стало відомо із оприлюдненого 28 лютого вироку суду.

Як йдеться у справі, в травні 2022 року до лікаря звернувся військовозобов’язаний чоловік Геннадій Г. з проханням, на підставі його хвороби, а саме проблем зі шлунком, видати довідку, яка б дала право на відтермінування від проходження служби в ЗСУ. Керівник лікарні погодився видати довідку, але одразу попередив, що за неї доведеться заплатити 1 тис. доларів США. Військовозобов’язаний Геннадій Г. погодився дати хабар і одразу звернувся до СБУ.

За декілька днів Геннадій Г. зателефонував лікареві, щоб дізнатися, чи їхня угода ще дійсна. Під час телефонної розмови Орест Бакум запросив чоловіка приїхати в поліклінічне відділення КНП “Жовківська лікарня” і там повідомив, що може видати йому медичну картку заднім числом та довідку. Лікар запевнив, що для цього жодних обстежень проходити не потрібно. Ще за декілька днів Орест Бакум зателефонував чоловікові та призначив йому зустріч у Львові для передачі довідки. Там він і мав отримати гроші.

12 травня 2022 року біля торгового центру на проспекті Чорновола у Львові лікар віддав чоловікові довідку, в якій неправдиво зазначив, що той, начебто, лікувався у Жовківській лікарні. Довідка мала дати чоловіку на 2 місяці можливість відтермінування від служби в ЗСУ. Геннадій Г. передав Оресту Бакуму 700 доларів США (станом на той час це було 20 тис. 440 грн) А 300 доларів лікар, зі слів чоловіка, сказав занести в МРТ. Тоді ж Ореста Бакума і затримали.

У суді керівника Жовківської лікарні звинувачували не лише у вимаганні хабаря, але й у службовому підроблені. Адже він власноруч склав та підписав неправдиву довідку щодо обстеження чоловіка та підробив його амбулаторну картку.

Суддя Галицького районного суду Олег Юрків вирішив оштрафувати колишнього директора Жовківської лікарні Ореста Бакума на 68 тис. грн та позбавити його права обіймати певні посади строком на рік. А також стягнув з нього на користь держави 13 тис. 213 грн за проведення судових експертиз. Вирок суду набирає законної сили за 30 днів.

Зазначимо, Орест Бакум став директором Жовківської центральної лікарні у травні 2021 року. До цього він обіймав посаду завідувача поліклінічного відділення лікарні. З вересня 2022 року Жовківську лікарню очолює Євген Москвяк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності