Начальниця Жидачівського відділу ДМС брала хабарі за позачергове оформлення паспортів

Світлана Романик допомагала пришвидшено оформлювати закордонні паспорти, фото ілюстративне

Суд оштрафував Світлану Романик на

Жидачівський районний суд Львівської області визнав винною у зловживанні впливом начальницю Жидачівського відділу Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Світлану Романик та оштрафував її на 42,5 тис. грн. Жінка брала хабарі за вплив на позачергове прийняття документів на оформлення закордонних паспортів та пришвидшене оформлення таких паспортів, сказано у вироку суду.

Згідно з матеріалами справи, Світлана Романик брала хабарі кілька разів. Перший хабар у сумі 5 тисяч гривень жінка отримала 14 грудня 2022 року. За ці гроші вона мала вплинути на позачергове прийняття документів та пришвидшене оформлення закордонних паспортів для п’ятьох людей.

Другий хабар Світлана Романик отримала 23 грудня того ж року. Тоді жінка взяла дві тисячі гривень хабаря за вплив на позачергове прийняття документів на оформлення закордонних паспортів і на пришвидшене оформлення цих паспортів. Тоді йшлося про оформлення паспортів для двох людей.

Ще чотири тисячі гривень хабаря керівниця Жидачівського відділу ГУ ДМС у Львівській області отримала 30 грудня: тоді вона мала допомогти у пришвидшеному отриманні закордонних паспортів чотирьом людям. Зазначимо, що попередні два хабарі жінка отримувала у своєму кабінеті, а третій — безпосередньо на сходовій клітці у приміщенні відділу.

Четвертий хабар Світлана Романик отримала на вулиці 4 січня 2023 року: їй дали дві тисячі гривень за пришвидшене оформлення закордонних паспортів та позачергове прийняття відповідних документів. Цього разу йшлося про оформлення закордонних паспортів для двох людей. Таким чином, з отриманих сум випливає, що Світлана Романик брала по тисячі гривень за кожен пришвидшено оформлений закордонний паспорт. Водночас усі чотири хабарі вона отримала від однієї й тієї самої людини.

У суді Світлана Романик визнала вину й підтвердила, що все відбулося так, як описано в обвинувальному акті. Зрештою суд визнав Світлану Романик винною в отриманні хабаря з метою зловживання впливом та оштрафував її на 42500 грн. Також жінка має сплатити 12187 грн за проведення двох судових експертиз. Апеляція на вирок неможлива.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності