• Головна
  • Україна
  • Посадовець Держспоживслужби з Волині збирав хабарі з працівників лабораторій на ринках

Посадовець Держспоживслужби з Волині збирав хабарі з працівників лабораторій на ринках

Начальника одного із управлінь Держспоживслужби затримали на хабарі. Фото: ДБР

Загалом чоловік отримав близько 2 тис. доларів хабарів

На Волині правоохоронці затримали начальника одного із управлінь Держспоживслужби, який вимагав хабарі у співробітників державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. Зокрема, чоловік обіцяв працівниці лабораторії не проводити позапланових перевірок, повідомили у Львівській прокуратурі та ДБР у п’яницю, 16 лютого.

Слідчі встановили, що начальник управління Держспоживслужби вимагав у працівниці підпорядкованої державної лабораторії у Ковелі давати йому 400 доларів хабаря щомісяця. “За це чоловік обіцяв не створювати штучних перешкод у роботі працівниці. Зокрема, не проводити позапланових перевірок, а також не притягувати останню до дисциплінарної відповідальності”, — написали у прокуратурі.

У ДБР зазначили, що посадовець вимагав хабарі від працівників лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Також у Державному бюро розслідувань додали, що у разі відмови лікарні могли не лише отримати догану, а й позбутися роботи.

Правоохоронці встановили, що посадовець загалом отримав близько 2 тис. доларів хабаря. 13 лютого чоловіка затримали після чергового отримання грошей — 1,2 тис. доларів за безперешкодну роботу в листопаді-січні. Раніше за вказівкою керівника головний спеціаліст одного з відділів управління Держспоживслужби отримав 800 доларів за вересень-жовтень.

Начальнику одного із управлінь Держспоживслужби повідомили про підозру в отриманні хабаря, йому загрожує до 10 років ув’язнення. Чоловіку хочуть обрати запобіжний захід та відсторонити його від посади. Наразі слідчі встановлюють інших причетних до схеми осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності