Хірурга військового госпіталю на Львівщині затримали під час отримання 5 тис. доларів хабаря

Хірурга військового госпіталю на Львівщині затримали під час отримання 5 тис. доларів хабаря

За гроші лікар мав оформити ухилянта обмежено придатним до війська

Під час отримання 5 тис. доларів хабаря в обласному військовому госпіталі правоохоронці затримали хірурга. За ці гроші лікар мав оформити військовозобовʼязаного чоловіка, як обмежено придатним для війська. Затримання відбувалося ще у п’ятницю, 9 лютого, але відомо стало лише у вівторок, 13 лютого. Як повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону у Facebook, затриманому вже повідомили про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою.

За даними слідства, за гроші медик обіцяв допомогти визнати військовозобов’язаного чоловіка обмежено придатним до військової служби. Для цього лікар хотів оформити усю необхідну медичну документацію та вплинути на членів військово-лікарської комісії. Затримали підозрюваного на гарячому у коридорі лікарні під час отримання хабаря.

Наразі суд обрав лікарю запобіжний захід. Крім цього, вирішується питання щодо його відсторонення від посади. Затриманому загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності