• Головна
  • Україна
  • Ексчиновниця Мінагрополітики отримала вісім років тюрми за хабар у 150 тис. доларів

Ексчиновниця Мінагрополітики отримала вісім років тюрми за хабар у 150 тис. доларів

Олену Поліщук засудили через майже вісім років після затримання, фото agropolit.com

Справа, в якій засудили Олену Поліщук, тягнеться з 2016 року

Вищий антикорупційний суд визнав винною та засудив до восьми років позбавлення волі колишню начальницю відділу Міністерства аграрної політики і продовольства Олену Поліщук, повідомила в середу, 28 лютого, Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Поліщук затримали у серпні 2016 році прямо на службовій стоянці міністерства після того, як вона отримала 150 тисяч доларів за погодження ліквідаційної маси під час проведення процедури банкрутства державного підприємства «Оберіг». На момент затримання жінка обіймала посаду начальниці відділу контролю за ефективністю використання майна та виконання фінансового плану державними підприємствами департаменту з управління державною власністю Мінагрополітики, а також виконувала обов'язки директора департаменту з управління державною власністю, повідомляє «Слово і діло».

Суд визнав Олену Поліщук винною в отриманні хабаря службовою особою в особливо великому розмірі та призначив їй покарання — вісім років позбавлення волі з позбавленням права обіймати високі державні посади строком на три роки. Окрім тюремного терміну, у Поліщук конфіскували земельну ділянку площею 0,12 га в Бородянському районі Київської області і автомобіль Mitsubishi Outlander. Цей вирок може бути оскаржений в Апеляційній палаті ВАКС.

Раніше Вищий антикорупційний суд також стягнув у дохід держави заставу, внесену за Поліщук. За версією обвинувачення, вона за 150 тисяч доларів хабаря мала узгодити документацію й кандидатури організатора аукціону з продажу майна збанкрутілого державного спеціалізованого підприємства «Оберіг» в Харківській області. Її затримали в серпні 2016 року під час отримання грошей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності