"Допомагав відкосити від армії": на Львівщині затримали головного лікаря жовківської лікарні

"Допомагав відкосити від армії": на Львівщині затримали головного лікаря жовківської лікарні

Очільника Жовківської районної лікарні підозрюють в оформленні довідки для уникнення мобілізації

На Львівщині поліція та офіцери СБУ затримали головного лікаря однієї з комунальних лікарень області за підозрою в оформленні довідки для уникнення мобілізації. За даними правоохоронців, чоловік оцінив свої послуги в 1000 доларів США.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

"Як встановили слідчі поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, затриманий, зловживаючи службовим становищем, одержав неправомірну вигоду у військовозобов’язаного чоловіка за оформлення медичної документації, яка надає тому право уникнення мобілізації у Збройні сили України та право на безперешкодний виїзд за межі держави в умовах воєнного стану", - повідомляють правоохоронці. 

За даними інтернет-видання Zaxid.net, яке посилається на власні джерела у правоохоронних органах, затриманим виявився головний лікар Жовківської районної лікарні Орест Бакум.

Як інформує поліція, за видачу довідок, що дозволяють перетнути державний кордон, Орест Бакум  брав 1000 американських доларів готівкою. Чоловіка затримали на гарячому, під час отримання неправомірної вигоди. 

Відомо, що у випадку доведення вини чоловіку може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідчі дії стосовно цієї ситуації наразі тривають, станом на момент публікації запобіжний захід для зловмисника судом ще не обраний.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, учора, 15 травня, патрульні затримали закладника наркотиків, якого зупинили після того, як він перебіг дорогу на червоний сигнал світлофора.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності