• Головна
  • Україна
  • Івано-Франківський суддя сидітиме у в’язниці 6 років за хабарництво

Івано-Франківський суддя сидітиме у в’язниці 6 років за хабарництво

Екссуддю Володимира Булку засудили до 6 років ув'язнення

Корупціонера спіймали у більярдному клубі після отримання хабаря, якого він поклав у кишеню штанів

Вищий антикорупційний суд визнав винним колишнього суддю Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булку за отримання 5 тис. євро хабаря. Посадовця засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили у пресслужбі Центру протидії корупції у середу, 13 березня.

Як йдеться у повідомленні, працівники НАБУ у серпні 2018 році спіймали суддю Володимира Булку під час отримання хабаря за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство фірми. За інформацією слідчих, Булка отримав 5 тис. євро від голови правління ПАТ “Живиця” Олександра Аниськовця. Після викриття суддя подав у відставку, попри те стара Вища рада правосуддя відправила його на почесну пенсію з довічним грошовим утриманням.

Суддю затримали у більярдному клубі в Івано-Франківську

У матеріалах слідства зазначено, що суддя обіцяв винести потрібну ухвалу, якщо йому дадуть хабар, який він умовно назвав “5 пляшок шампанського”. Надавач хабаря під час зустрічі із суддею перепитав: “5 — це в євро чи в доларах?”.

“Суддя Булка заявив на суді, що сприйняв питання як жарт. Втім, гроші взяв. Їх знайшли у лівій кишені штанів судді під час затримання. Його затримали в більярдному клубі в Івано-Франківську після отримання другої частини хабаря у 3 тисячі євро”, — йдеться у повідомленні Центру протидії корупції.

На суді Володимир Булка заявив, що щиро кається у вчиненому злочині. “Буду жити з цим до кінця своїх днів. Кожен день жалкую за свій вчинок. Якби можна було повернути час назад, то ніколи б не вчинив такого ганебного вчинку”, — заявив підсудний.

Булку ув’язнено на 6 років з конфіскацією майна

У середу, 13 березня, Вищий антикорупційний суд визнав колишнього суддю винним за отримання хабаря службовою особою. Володимира Булку засуджено до 6 років ув’язнення з позбавленням права працювати суддею, прокурором та адвокатом на 3 роки та з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності