• Головна
  • Україна
  • Суддю Верховного суду Всеволода Князєва відсторонили від правосуддя

Суддю Верховного суду Всеволода Князєва відсторонили від правосуддя

ВРП відсторонила Князєва до 6 квітня, фото Олега Новікова

Підозрюваний у хабарництві суддя раніше вийшов з-під варти

Вища рада правосуддя (ВРП) відсторонила на два місяці від здійснення правосуддя суддю Верховного суду Всеволода Князєва, підозрюваного в хабарництві. Про це у вівторок, 6 лютого, повідомив журналіст Олег Новіков, який відстежує перебіг резонансних справ Національного антикорупційного бюро.

За його словами, Вища рада правосуддя підтримала клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка про відсторонення судді Верховного суду Всеволода Князєва від правосуддя. Таким чином, Князєв щонайменше до 6 квітня 2024 року не розглядатиме судові справи.

Новіков також нагадав, що 1 березня спливає строк на ознайомлення з матеріалами розслідування НАБУ і САП у справі Князєва. Після 1 березня прокурор САП має скласти обвинувальний акт і скерувати його до суду. Тоді ж керівник САП може попросити про відсторонення Князєва до кінця розгляду його справи в суді або її закриття.

Нагадаємо, 31 січня за Всеволода Князєва внесли 18,168 млн грн застави. Згодом він вийшов зі слідчого ізолятора, де перебував від травня 2023 року.

Нагадаємо, 15 травня 2023 року стало відомо, що голову Верховного суду Всеволода Князєва затримали на хабарі у майже 3 мільйони доларів. Хабар був повʼязаний з рішеннями на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат. Однак Жеваго відкинув усі звинувачення і назвав «замовниками» справи російських власників його активів, а також бізнесмена Ігоря Коломойського.

16 травня Верховний Суд висловив Князєву недовіру і звільнив його, згодом Князєв отримав підозру, а потім суд його заарештував із правом на заставу 75 мільйонів гривень. З того часу заставу Князєву зменшували сім разів — востаннє це сталося 29 січня, коли її зменшили з 20 до 18,168 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності