• Головна
  • Україна
  • «Чорний день в історії суду»: судді Верховного суду висловили недовіру Князєву

«Чорний день в історії суду»: судді Верховного суду висловили недовіру Князєву

«Чорний день в історії суду»: судді Верховного суду висловили недовіру Князєву

Судді «шоковані» імовірними корупційними діяннями його окремих представників

Під час позачергового пленуму Верховного суду судді висловили недовіру його голові Князєву, якого викрили на хабарництві.

Про це повідомляє «Суспільне».

Зокрема, секретар засідання Дмитро Луспенчик заявив, що судді «шоковані» імовірними корупційними діяннями його окремих представників і назвав це «чорним днем в історії суду».

Так, подання про недовіру підписали 138 суддів зі 142 присутніх.

Також у заяві суду йдеться, що Верховний суд бере на себе повну відповідальність за ті, що відбуваються у зв'язку з можливими корупційними діями окремих працівників.

Крім того, судді утворили оргкомітет, який підготує проєкт рішення про недовіру Князєву. Далі за нього голосуватиме вже весь пленум. Якщо він підтримає недовіру до голови, то Князєв втратить посаду голови, але не судді.

Нагадаємо, 15 травня НАБУ і САП викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВСУ. На хабарі у розмірі майже 3 мільйони доларів затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва. Ще вчора правоохоронні органи утрималися від коментарів щодо цієї справи, проте сьогодні провели брифінг, на якому розповіли деталі найбільш масштабної корупції у Верховному суді.

Зокрема, про корупційну схему, до якої причетний голова Верховного суду Всеволод Князєв детективи Національного антикорупційного бюро знали ще на початку 2023 року.

Втім попри те, що винних у схемі затримали, підозру Князєву ще готують, на це за законодавством у детективів є 24 години.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності