Зеленський надав звання Героя України загиблому львівському нацгвардійцеві

Герой України Ігор Демчук.

4 серпня 2023 року воїна поховали на Полі почесних поховань Личаківського цвинтаря у Львові

Президент України 25 березня підписав Указ про присвоєння звання Герой України підполковнику Ігорю Демчуку. Цією нагородою воїн відзначений посмертно.

В указі глави держави зазначається, що Героєм України Ігор Демчук став за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Короткий життєпис воїна

Ігор Демчук народився в селі Каришків Копайгородської громади на Вінниччині.

Здобув освіту у Національній академії Національної гвардії України. У 2010 році розпочав військову кар’єру у Західному територіальному управлінні Національної гвардії України, де пропрацював 13 років.

Обіймав посади від стрільця стрілецького батальйону до командира 1-ї групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення. З 2014 року виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та суверенітету держави, врятував не одне життя на полі бою.

Загинув 2 серпня 2023 року. Був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня. Похований 4 серпня 2023 року на Полі Почесних поховань Личаківського цвинтаря у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності