На Львівщині 11 нацгвардійців посмертно відзначили орденами «За мужність» ІІІ ступеня

На Львівщині 11 нацгвардійців посмертно відзначили орденами «За мужність» ІІІ ступеня

Нагороди отримали Назар Кузьм’як, Дем’ян Шкварок, Максим Куліш, Володимир Орищук, Андрій Яцків, Володимир Харачко, Дмитро Левицький, Володимир Блощичак, Богдан Баран, Геннадій Бунєєв та Сергій Волобуєв

На Львівщині 11 воїнів-нацгвардійців посмертно нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Ордени родинам загиблих вручили очільник Львівської ОВА Максим Козицький та начальник Західного територіального управління Нацгвардії України, бригадний генерал Олександр Буравков у п’ятницю, 22 березня.

Ордени «За мужність» ІІІ ступеня отримали:

Назар Кузьм’як – старший солдат, стрілець-радіотелефоніст окремого відділення окремого взводу стрілецької роти батальйону з охорони та оборони об’єктів державного значення. Загинув у березні 2023 року внаслідок мінометного обстрілу на Донеччині, йому було 28 років.

Дем’ян Шкварок – солдат, старший кулеметник бронеавтомобіля 3 кулеметного відділення окремого взводу 2 батальйону оперативного призначення. Загинув у лютому 2023 року під час мінометного обстрілу на позиціях у Запорізькій області, прикриваючи собою побратимів, бійцю було 24 роки.

Максим Куліш – сержант, командир стрілецького відділення окремої роти 4 стрілецького батальйону з ОБОДЗ. Загинув у березні 2023 року, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Новокалинове Донецької області, військовому було 37 років.

Володимир Орищук – головний сержант, командир міномета 2 мінометного взводу мінометної батареї. Загинув у квітні 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу, виконуючи бойове завдання на в/п «Гуцул» міста Новокалинове на Донеччині, йому було 28 років.

Андрій Яцків – сержант, водій 1 відділення 2 стрілецького взводу стрілецької роти (резервної). Загинув у березні 2023 року внаслідок мінометного обстрілу, виконуючи бойове завдання в районі міста Новокалинове у Донецькій області, воїну було 37 років.

Володимир Харачко – старший солдат, навідник-оператор 2 роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 1 батальйону. Загинув у травні 2023 року в результаті того, що окупант штурмував позиції наших військовослужбовців з Нацгвардії в районі населеного пункту Спірне на Донеччині, йому було 37 років.

Дмитро Левицький – старший солдат, стрілець 2 відділення 1 взводу 3 роти 4 стрілецького батальйону з ОБОДЗ. Деталі загибелі невідомі, військовому був 21 рік.

Володимир Блощичак – лейтенант, командир 3 взводу стрілецької роти (резервної) окремого батальйону з контролю варт конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних та охорони громадського порядку. Загинув у грудні 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу у місті Курахове на Донеччині, йому було 33 роки.

Богдан Баран – солдат, був стрільцем у батальйоні з охорони й оборони об'єктів державного значення. Загинув у лютому 2023 року у результаті артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Новокалинове Донецької області, бійцю було 27 років.

Геннадій Бунєєв – солдат, стрілець-радіотелефоніст 3 відділення 2 взводу стрілецької роти окремого батальйону з охорони та оборони об’єктів державного значення. Загинув у лютому 2023 року під час стрілецького бою в районі села Новокалинове Донецької області. Йому було 35 років.

Сергій Волобуєв – солдат, кулеметник окремого відділення взводу стрілецької роти 4 стрілецького батальйону з охорони об’єктів державного значення. Загинув в березні 2023 року внаслідок мінометного обстрілу в Новокалиновому, військовому було 42 роки.

«Комусь з них назавжди 42, комусь – 37, а хтось через клятого окупанта не дожив навіть до 22 років. У когось осиротіли троє, двоє, одна дитина, а хтось не встиг народити нащадків. Але всіх їх об’єднує те, що вони є і назавжди залишаться у нашій пам’яті та в наших серцях Героями, які проявили найбільшу сміливість й пожертвували своїм життям в імʼя життя інших», — написав Максим Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності