• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала рецидивістку, яка возила з Близького Сходу прекурсори для психотропів

СБУ затримала рецидивістку, яка возила з Близького Сходу прекурсори для психотропів

СБУ викрила організаторку наркотрафіку.

Через кордон заборонені препарати жінка перевозила під виглядом прального порошку

Служба безпеки ліквідувала канал контрабандного ввезення в Україну прекурсорів, з яких виготовляють психотропні препарати. Його створила жителька Хмельниччини, яка вже мала судимість за контрабанду заборонених речовин, повідомила 28 березня СБУ.

Прекурсори завозили з Близького Сходу

СБУ затримали зловмисницю на Рівненщині під час спроби переправити з Близького Сходу партію псевдоефедрину загальною вагою 13,5 кг на понад 3 млн грн. Цей препарат є складником декількох видів психотропних речовин. Товар маскували у коробках з-під прального порошку, які через кордон везли водії міжнародних пасажирських перевезень.

Після ввезення прекурсорів в Україну учасники угруповання продавали їх своїм спільникам з нарколабораторій. За даними слідства, зловмисниця особисто відправляла прекурсори з-за кордону, а потім контролювала їхній збут на території України. Під час обшуків правоохоронці виявили наркомісткі пігулки, чималі суми грошей та автомобілі, якими розвозили прекурсори замовникам.

Жінці повідомили про підозру в контрабанді наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів в особливо великих розмірах. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності