• Головна
  • Україна
  • Ліквідація Киви, Татарського, Прілєпіна: голова СБУ розповів деталі

Ліквідація Киви, Татарського, Прілєпіна: голова СБУ розповів деталі

Василь Малюк

Василь Малюк розповів про обставини загибелі пропагандистів, зрадників та воєнних злочинців

Служба безпеки України володіє інформацією про ліквідацію зрадників і військових злочинців на окупованих територіях і всередині Росії. Деталі ліквідації Іллі Ківи, Владлена Татарського та Захара Прілєпіна розповів 25 березня в інтерв’ю телеканалу ICTV голова СБУ Василь Малюк.

Василь Малюк не став офіційно підтверджувати, що за ліквідацією низки воєнних злочинців стоїть СБУ. Проте погодився розповісти деталі їхньої ліквідації.

Ілля Кива

Про Іллю Киву Василь Малюк розповів, що той займався підготовкою диверсійних актів та керував агентурним проникненням в Україну.

“Крім того, що він збирав і передавав інформацію, а потім виїхав за межі України до Росії, де продовжив працювати у вигляді основної "говорючої голови" ФСБ в проведенні СІА, тобто спеціальних інформаційних операцій і проведення ІПСО: інформаційно-психологічних операцій. Він курував ряд агентурних проникнень в Україні. Займався в тому числі підготовкою різних диверсійних актів, і багато всього іншого”, — зазначив голова СБУ.

Розповідаючи про знищення зрадника і злочинця Іллі Киви, Василь Малюк розповів, що його убили із нарізної зброї 19-го калібру

“Зброя калібром 9×19, коротка, нарізна. Спрацювали в район грудної клітини, надалі контрольний постріл в голову. І він залишився назавжди поряд зі своїм місцем проживання в Підмосков'ї”, — зазначив голова СБУ.

Владлен Татарський

Про Владлена Татарського голова СБУ розповів, що він до 14 року він був ув'язнений в тюрмах Донеччини.

“Потім ДНРівці його звільнили, і він почав воювати в різних незаконних збройних формуваннях і вбивати українців... він хизувався тим, що він вбивав, ґвалтував і багато всього іншого. Свого часу у відношенні до наших військовополонених він ввів свого роду андеграундну тюремну субкультуру. І він організував зґвалтування наших військовополонених. Тому він кармічно відповів перед українським народом... ”, — зазначив Василь Малюк.

Про ліквідацію пропагандиста Владлена Татарського голова СБУ розповів таке:

“Ви пам'ятаєте той кафетерій в Пітері й ту статуетку йому вручили у вигляді його погруддя такого золотистого... Він її взяв... Там було 400 грамів термобару. Вона спрацювала як бритва щодо нього” — підсумував Малюк.

Захар Прілєпін

Про пропагандиста та бойовика Захара Прілєпіна, який у травні 2023 року підірвався у власному авто, Василь Малюк розповів таке: “Захар Прілєпін очолював один з НЗФ (незаконних збройних формувань - ред.).Один з ідеологів "руского міра", який просто хизувався на всю Росію і за її межами, що українців треба вбивати, і як саме це потрібно робити. Справжній військовий злочинець”.

“Їхав на свою дачу, і по дорозі відбулось спрацювання відповідної танкової міни. В той день за кермом був його водій, також військовий злочинець, який вбивав наших співгромадян. Водій загинув на місці, Прілєпін був суттєво і тяжко поранений. Дуже травмований був його таз, його ноги, і, вибачте, він залишився без геніталій. Тому нехай він так далі і живе, і "насолоджується" життям”, — сказав Василь Малюк.

Голова СБУ зазначив, що кожного з цих злочинців наздогнало справедливе покарання.

“Вони віддають кармічні борги перед українським народом. Крапка. Але офіційно можу вас казати єдине: Служба безпеки України офіційно ніяк це не прокоментує і не підтвердить ніколи”, — резюмував Василь Малюк.

Нагадаємо 2 квітня 2023 року у центрі Санкт-Петербурга стався вибух у кафе. Там було вбито "воєнкора" Владлена Татарського та ще 30 людей отримали поранення. У вбивстві пропагандиста підозрювали мешканку Санкт-Петербурга Дар'ю Трепову.

А 6 травня 2023 року в одному з населених пунктів Борського району Нижньогородської області здетонував вибуховий пристрій в автомобілі Audi Q7, в якому перебував Захар Прілєпін. Унаслідок вибуху загинув Олександр Шубін, а самого Прилєпіна з пораненнями доставили до лікарні. Російське слідство звинуватило у замаху українські спецслужби, вони свою можливу причетність до вибуху не коментували. Замах на Прілєпіна стався, коли він, як стверджувалося, повертався з війни з Україною. Пізніше МВС Росії прозвітувало про затримання ймовірного виконавця “теракту” (так російські слідчі кваліфікували подію) – уродженця Донецької області Олександра Пермякова. Він буцімто сказав, що його завербували українські спецслужби. При цьому російські ЗМІ повідомляли, що Пермяков раніше служив у підрозділах підтримуваних Кремлем донецьких бойовиків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності