• Головна
  • Світ
  • У Росії затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського

У Росії затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського

У Росії затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського

Напередодні вибуху у кафе підозрюванаповернулася до Петербурга

Слідчий комітет РФ повідомив про затримання Дар'ї Трепової, яку підозрюють у причетності до вибуху у кафе в Петербурзі, внаслідок чого загинув пропагандист Владлен Татарський.

Про це пише російське пропагандистське видання “РИА Новости“.

За інформацією ЗМІ, бомбу на зустріч із пропагандистом нібито пронесла дівчина на ім'я Дар’я Трепова. Вона сховала її в статуетку, подарувала Татарському, а сама залишила місце до вибуху.

Зазначається, що Дар’я Трепова, 1997 року народження, відома у колі феміністок та петербурзьких політактивістів як «Даша Тиковка» (Такий нікнейм був у неї в Твіттері). Раніше вона працювала продавцем у магазині вінтажного одягу. Нещодавно виїхала з Петербурга до Москви. Напередодні вибуху у кафе повернулася до Петербурга.

За інформацією баз даних, Трепову затримували в Санкт-Петербурзі на акції протесту 24 лютого 2022 року. Її також затримували на акціях на підтримку Навального на початку 2021 року.

Нагадаємо, у Санкт-Петербурзі підірвали заклад, де виступав пропагандист Владлен Татарський. за попередніми даними, на сцені вибухнула статуетка, подарована пропагандисту. В ній містилось 200 грамів тротилу.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності