• Головна
  • Україна
  • На Запоріжжі поліція вилучила у посадовців МСЕК 1,2 млн доларів і наркотики

На Запоріжжі поліція вилучила у посадовців МСЕК 1,2 млн доларів і наркотики

На Запоріжжі поліція вилучила у посадовців МСЕК 1,2 млн доларів і наркотики

Підозрювані створили корупційну схему з продажу груп інвалідності військовозобов’язаним

Двох посадовців МСЕК у Запоріжжі затримали через підозру у створенні корупційної схеми — за хабарі вони виписували “клієнтам” фіктивну групу інвалідності, повідомили у Національній поліції України у четвер, 21 березня. Поліція Запорізької області провела обшуки на роботі та вдома у одного з керівників центру медико-соціальних експертиз та його родича.

Отримання потрібного висновку ВЛК коштувало 3500 доларів

Як йдеться у повідомленні, посадова особа МСЕК, маючи вплив на керівників медичних комісій, неодноразово допомагала військовозобов’язаним отримати фіктивну групу інвалідності. Для цього її родич у ролі посередника шукав клієнтів і тримав із ними зв’язок.

“Вартість направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) становила 300 доларів, а отримання потрібного висновку – 3500 доларів. В ході слідства поліцейські встановили численні факти отримання фігурантами справи неправомірної вигоди”, — йдеться у повідомленні поліції.

20 березня правоохоронці провели обшуки на роботі та вдома у підозрюваних, де знайшли 1,2 млн доларів готівки, 103 тис. євро, 3,2 млн грн, а також 2 кг психотропів і записи чорнової бухгалтерії. Злочинцям повідомили про підозру у зловживанні впливом та незаконному зберіганні наркотичних засобів і психотропних речовин.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності