• Головна
  • Україна
  • Члена ВЛК та ексвоєнкома Рівненщини затримали за вимагання грошей з поранених військових

Члена ВЛК та ексвоєнкома Рівненщини затримали за вимагання грошей з поранених військових

Члена ВЛК та ексвоєнкома Рівненщини затримали за вимагання грошей з поранених військових

Підозрювані вимагали по 7400 доларів з поранених військових за визнання їх непридатними до служби

На Рівненщині член військово-лікарської комісії та колишній воєнком продавали висновки про непридатність до військової служби. Зловмисників затримали після того, як вони вимагали двох поранених військових заплатити за коректний діагноз. Обох злочинців затримали, повідомила пресслужба Спецпрокуратури Західного регіону у четвер, 7 березня.

Продавали висновки ВЛК

За даними правоохоронців, член військово-лікарської комісії та колишній воєнком займалися продажем висновків ВЛК про непридатність до військової служби протягом тривалого часу. Під час обшуків у них виявили різну валюту на суму в майже 5 млн грн, а також чорнові записи, особові справи призовників, копії медичних та інших документів.

Затримати злочинців вдалося на гарячому — під час передачі їм грошей. Вони вимагали двох військовослужбовців, які отримали поранення у зоні бойових дій, заплатити їм за встановлення коректного діагнозу, за яким вони будуть непридатні до служби. За свої послуги зловмисники вимагали по 7400 доларів з кожного військового.

За фактом злочину правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Наразі членові ВЛК та ексвоєнкому обирають запобіжні заходи. Також правоохоронці перевіряють, чи були причетні до схеми інші люди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності