• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині член ВЛК вимагав 5 тис. доларів у хворого військового

На Хмельниччині член ВЛК вимагав 5 тис. доларів у хворого військового

Правоохоронці затримали лікаря, коли той отримував хабар

За хабар лікар обіцяв військовослужбовцю визнати його непридатним до служби

На Хмельниччині лікар ВЛК вимагав у хворого військового 5 тис. доларів — він обіцяв визнати бійця непридатним. Лікаря вже затримали, йому оголосили про підозру, повідомили у середу, 7 січня у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Слідчі встановили, що член гарнізонної госпітальної військово-лікарської комісії за хабар обіцяв визнати військового непридатним до служби з виключенням з військового обліку та звільненням із лав ЗСУ.

“При цьому він достовірно знав, що у військового наявне медичне захворювання, яке є підставою для визнання його непридатним. Встановлено, що він зобов’язувався оформити відповідні медичні довідки, а також вплинути на колег задля прийняття ними позитивного рішення”, — написали у прокуратурі.

Правоохоронці затримали лікаря у військовому госпіталі на Хмельниччині, коли він отримував другу частину хабаря — 1,8 тис. доларів. Наразі лікарю обрали запобіжний захід та відсторонили від посади. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Правоохоронці перевіряють інших людей, які можуть бути причетними до схеми.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині затримали заступника начальника райвідділу поліції за вимагання хабаря.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності