У Львові шістьох наркоторговців засудили за збут метадону в тюрмі

Наркотики у зіп-пакеті, фото ілюстративне

Наркотики до СІЗО передавали через жінку, яка проносила їх чоловікові під час судових засідань попри конвой

У Львові шістьох учасників злочинної організації судили за продаж наркотиків у тюрмі. Метадон доставляли до СІЗО через жінку, чоловіка якої тримали там під вартою — вона передавала йому згортки під час судових засідань, попри охорону. Галицький районний суд Львова засудив двох організаторів до шести з половиною років ув’язнення. Решта учасників отримали від двох років іспитового терміну до шести років тюрми, про це йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному державному судовому реєстрі 14 березня.

Учасники злочинної групи залучали до продажу наркотиків помічників

За матеріалами справи, двоє львів’ян, один з яких наразі ув’язнений, вирішили заробити, збуваючи наркотики у Львівській установі виконання покарань №19. Розуміючи, що не зможуть робити це самотужки, вони залучили до продажу наркотиків ще чотирьох людей — двох мешканок Львова, мешканця села Підліски, що у Жовківському районі, та громадянку Грузії — вдову, яка сама виховує доньку.

Організатори злочинної групи визначали обов’язки кожного учасника, контролювали процес збуту наркотиків, а також розподіляли кінцевий прибуток. Мешканець Підлісок займався закупівлею наркотиків, зокрема метадону, зберігав їх у себе вдома, а потім передавав двом львів’янкам. Вони вже фасували “товар“ та шукали способи доправити його до СІЗО. Зокрема, вони залучили до справи ще одну львів’янку, чоловіка якої тоді тримали під вартою та судили. Жінка приносила наркотики чоловікові на судові засідання, а він вже проносив їх до в’язниці та передавав одному з організаторів злочинної групи.

Усі учасники злочинної організації вели чорнові записи про кількість закуплених та проданих наркотиків, а також про отриманий прибуток та звітували перед організаторами. Гроші за метадон злочинці отримували через перекази за номером телефону.

Чотирьох наркоторговців засудили до понад шести років ув’язнення

Під час судового засідання усі наркоторговці визнали свою провину та щиро розкаялись. Суд визнав їх винними, проте врахував каяття під час визначення термінів покарання для кожного з учасників злочинної групи. Відтак організаторів групи засудили до шести з половиною років ув’язнення, мешканця Підлісок та одну з львів’янок — до шести років ув’язнення, а другу львів’янку та громадянку Грузі засудили до п’яти років позбавлення волі, замінивши це покарання двома роками іспитового терміну. На цей вирок засуджені можуть подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності